Tyhmät

Yövuoro

Tehtaan varjoissa kulkevi lapsosen tie jälleen kerran. Viimeinen yövuoro ja sitten kymmenen päivän vapaa. Niistä tosin kaksi menee firman merkeissä, saunailta ja seuraavana päivänä pikkujoulut. Ei se mitään.
Innovoiva yövuoro
Yövuoroissa on aikaa, jos siis nipistää siitä ihan oikeasta työajasta… tai siis sanotaan että kahvitunnilla on aikaa… eikun sanotaan että ei ole aikaa, mutta pitää silti pohtia kaikennäköisiä uusia, miljoonia euroja tuovia keksintöjä. Seuraavassa esittelyssä mullistava Elektrohydrostaatti.
ElektrohydrostaattiHydroelektrostaattikojeen sydämenä toimii höyrystinkenno, jossa järjestelmässä kiertävä vesi höyrystetään sähköjärjestelmällä kiehumispisteensä ylitse. Tämän jälkeen höyrystimen yläosaan tiivistynyt vesi ohjataan jäähdytysrivakon lävitse vesipyörään. Gravitaatiovoimien ohella veden kiertoherkkyyttä edesauttaa höyrystimessä kehkeytyvä höyrynpaine, sekä vesipumppauskojeen höyrystimelle penetroima syöttöpaine.
Vesipyörällä on kaksiosainen tehtävä: ketjuveto pyörittää sekä vesipumppua, että sähkögeneraattorilaitetta. (huom. malleissa 090501-04 hihnaveto) Tämän hydroelektrostaatin toiminnan kannalta kriittisimmän vaiheen päätteeksi vesi valuu gravitaatiovoimain saattelemana takaisin vesisäilöimeen (muovia malleista 131201 eteenpäin) Säilöimestä vesipyörän ketjuvetoteitse rotatoima vesipumppukoje syöttää höyrystinkennoon uutta vettä.

About Author

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *