Musiikki

Tyhjä Huone: Kiinni On

Hei. Teemu Leinonen Tyhjä Huone -orkesterista päivää. Hommasimme orkesterille Applen iPhone -puhelimeen neliraiturin (7,8 euroa) ja päätimme äänittää demon. Studiotiloiksi löysimme kätevästi juuri kattomaalaukseen menevän huoneen allekirjoittaneen residenssistä, joten emme joutuneet panostamaan erillisiin kaikulaitteisiin. Studion akustoinnista huolehtii kaksi farkkusellista pyykkitelineitä (emme käyttäneet näitä hyödyksemme muuten äänityksissä, Cleaning Women teki sen jo omillaan), sekä yksi perintöpiironki, joka jäi odottamaan uloskantoa maalausprojektin ajaksi.
Ongelmaksi muodostuikin biisin puute, jota allekirjoittanut sitten sävelsi ja sanoitti koko kuuman puoli tuntia Aatamina sängyssä maaten. Aihe oli helppo, peilaten nykymaailman menoa. Sanoitusprosessi oli helppo, sanoja peräkkäin laittaessa ei usein voi epäonnistua. Onnistuin mielestäni hyvin, yksikään erillinen sana ei mennyt sisäkkäin vierustoverinsa kera, eikä teksti laskostunut rypylle. Kitara soittaa alenevasti D-duurista, väliosa suorastaan huusi Beatles -henkistä lällätystä.
Sulkeuduin studiotilaan (kaikki varmaan jo arvasi, ettei orkesterissa ole muita jäseniä, kuin neljä omaani). 1. raita oli kitaralle, raidat 2,3 ja 4 lauluille. Sitten tein biisin. Hankalaa tietokonepohjaisella järjestelmällä tekevälle on se, että mitään punch in -tyyppistä ratkaisua, jossa kesken oton voi aloittaa uudestaan äänityksen, ei ole. Kaikki piti vetää alusta loppuun. Tein kaiken kerralla, koska ei hermo riitä hieromaan. Sitä paitsi piti lähteä oikeisiin töihin.
iPhone, 4tracks app, nappikuulokkeet, Abertone kitara. Olkaa hyvät:
Kiinni On (mp3)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *