Yleinen

Cafe Åga-vuodet 1994-2008, Porvoo Borgå

Osa 1: Intro:

Åga oli Porvoon jokirannan ainoa kansankuppila lama-ajasta finanssikriisiin asti. Kun omistaja päätti ajaa toiminnan alas, päättivät paikalliset järjestää minifestivaalit. Ne kestivät tiistaista sunnuntaihin. Joka päivä oli musiikkia tarjolla, joka päivä oli iloisia humalaisia ihmisiä ja kohtaamisia. Ne olivat hyvät bileet. Löysin sattumalta jostain muuttolaatikostani serkkuni Jounin äänittämänä koko festivaalin. Päätin tehdä siitä kuunnelman. Tarinat ennen biisejä eivät ole mitenkään kronologisessa järjestyksessä, vaan pikemminkin anekdootteja ja satunnaisia muisteloita Ågaan liittyen. Sen sijaan musiikki esittäytyy vähintään, jos ei nyt järjestyksessä, niin ainakin päiväkohtaisesti. Ensimmäinen jakso on tavallaan intropuhe, jonka jälkeen esittäytyy Sieluttomat Veljet:

Sieluttomat Veljet: Tuska on totuus

Osa 2: Liian todellista

Oman bändimme Banana Republikin ensimmäinen biisi ei ehtinyt ihan kokonaan äänitteelle :D, joten lisäsin ainoastaan sen loppukohkauksen jakson loppuun. Kesähiki on biisi, jota suunnittelin aikoinaan kesäkumibiisiksi ja bändimme silloinen basisti ehti jo tänään ehdottamaan että tämä tullaan kyllä vielä äänittämään uudestaan. Toivottavasti löydän ne sanat jostain, lolloti. Toisessa osassa muistelen yhtä useista krapulaisista aamuistani Ågaan liittyen. Pannaan kumi laulamaan!:

Banana Republik: Kesähiki

Osa 3: Perkeleen lokki

Ja koska meidän edellinen biisi oli tynkä, otin täyden vapauden koostajana lisätä meiltä vielä yhden kappaleen. Se on basistimme Antin käsialaa ja siinä nautitaan kuumasta kesäpäivästä. En tiedä tarkalleen mikä Suvin tarina on, mutta biisin paikkakunnasta päätellen voisin kuvitella sukunimensa olleen Lahti?

Kuunnelkaapa toisen kitaristimme Tomin säkeistön riffiä, nerokas. Itsehän aloitan soolon päin vittua, koska en ymmärrä musiikista mitään, mutta julkaisen tämän silti koska oon reböl.

Banana Republik: Suvi

Osa 4: Bill Haley ja Huojuva Heiskanen

Siirrytään keskiviikkoon. Löylyt alkaa lämpenemään ja ilma kostumaan. Se on vaan pakko löylyin tähden upottaa lisää pökköä tulipesään.

Sami Heiskanen & Istu ja pala: Puita kaminaan

(31.8.23 Tässä vaiheessa huomasin, että mun julkaisustrategia, jota siis ei ole ollut, kuten ei käsikirjoitustakaan lol, on vähän raskaanpuoleinen ja pirstaleinen. Joten päätin tehdä koko kuunnelman yhteen putkeen ja kehittää siihen ehkä jopa jonkunlaisen kaaren. Joten hommaan tulee nyt taukoa, kun teen klippejä, muistelen anekdootteja, ehkä jopa käsikirjoitan, käyn kaupungilla vähän heruttelemassa muistoja ja leikkelen noita äänityksiä. Eli palailen asiaan, jos jaksan tehdä homman loppuun asti jotenkin tolkullisessa muodossa. Aikaahan tässä vissiin on.)

About Author

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *